Waar is mijn compassie? (online)

Compassievol zijn is voor velen van ons een streven. Zowel privé als in de rol van leider of (Deep Democracy-) facilitator. Maar hoe doe je dat? Je kunt geen compassie tonen wanneer je dat niet hebt. Proberen compassie te tonen is vaak zonder resultaat. Maar wat kun je dan wél doen?

‘Waar is mijn compassie?’ is een programma van vier online sessies onder begeleiding van Yonathan Keren, waarin wordt onderzocht wat compassie in de weg staat. Gedachten, oordelen en overtuigingen waarmee we ons afscheiden van de ander, worden bevraagd. Wanneer ons zicht niet wordt geblokkeerd door onze eigen labels, komen we in contact met onze natuurlijke compassievolle aard.

De vorm van zelfonderzoek binnen ‘Waar is mijn compassie?’ is een uitnodiging om te ontdekken hoe je 100% verantwoordelijk bent voor je eigen stress. Een andere manier om dat te zeggen is: een ander kan nooit stress in jou triggeren; je beeld en verwachting van de ander kan dat wél. Wanneer je dit helder kunt zien, ben je van nature present en in staat om intelligent te handelen.

Je leert jezelf en je handelen beter begrijpen en kunt stressoren als angst en onzekerheid beter identificeren en hiermee het perspectief op de realiteit, vaak verrassend, herzien.

In dit programma wordt The Work van Byron Katie geïntroduceerd om alles wat onze ware aard versluiert aan het licht te brengen.

'Waar is mijn compassie?' richt zich op

  • het identificeren van de oorzaak van negatieve emoties (stress, irritatie, boosheid, verdriet, neerslachtigheid);
  • bevragen van stressvolle gedachten en overtuigingen;
  • identificeren van verborgen agenda’s tijdens het faciliteren;
  • werken met vroege herinneringen;
  • onderzoeken van hoe boosheid en verdriet van anderen je triggert;
  • conflictoplossingen zoeken (samen met en/of zonder de ander);
  • het via al deze wegen ervaren van compassie.

Voor wie?

'Waar is mijn compassie?' is bedoeld voor iedereen, ook als je (nog) niet getraind bent in de methode van Deep Democracy. Het werken met The Work is wél een uitstekende aanvulling op Deep Democracy, omdat de training je inzichten biedt in hoe je meta-skills van Deep Democracy sterker in kunt zetten. Rode draad binnen de training vormen thema’s die gekoppeld zijn aan het werken met groepen.

Vooropleiding en niveau

Een specifieke vooropleiding is niet vereist.

Investering in tijd

Het programma is verdeeld over vier sessies van anderhalf uur. Je werkt individueel, met een buddy en in een groep. Deze cursus is bedoeld om kennis te maken met The Work. Gedurende en tussen de 4 sessies ervaar je hoe jezelf en de ander te faciliteren. Ook wordt er aandacht gegeven aan hoe The Work toe te passen rondom je eigen stressoren en je neutraliteit en compassie in groepsfacilitatie.

Het programma is als volgt:

  • vier wekelijkse online sessies van 90 minuten waarin The Work wordt geïntroduceerd en geoefend;
  • tussentijds contact met deelnemers en trainer via de besloten online groep met toegang tot aanvullend (beeld)materiaal;
  • tussen de sessies bestaat het huiswerk uit werk met jezelf en werk met een buddy. Je buddy wordt toegewezen. Je kunt zelf je buddy-sessies inplannen. De tijdsinvestering voor deze sessies is één uur tot twee uur per week.

Studiemateriaal en examen

Ter voorbereiding op en tijdens het volgen van het programma krijg je het benodigde studiemateriaal via mail toegezonden. Tevens nodigen we je uit voor een besloten groep om ervaringen te delen en contact te onderhouden met de medecursisten en trainer. Hier vind je ook aanvullend (beeld) materiaal. Hieraan zijn geen meerkosten verbonden.

Waar is mijn compassie? (online)

Er zijn helaas momenteel geen inschrijfmogelijkheden meer.

Ben je opzoek naar net iets meer?
Een extra training?
Een extra coaching sessie?
Een totaalpakket?
Is iets onduidelijk?
Wil je meer weten?
Heb je een vraag?

Amsterdam

Haparandaweg 67,
Unit C6 + C7,
1013 BD Amsterdam

Incompany

Incompany trainingen zijn uiteraard
ook mogelijk! Neem hiervoor contact met
ons op via home@houseofdeepdemocracy.nl.